Hydrotite CJ / CJTA on kumista valmistettu paisuva saumanauha jota käytetään betonirakenteiden työsaumojen tiivistykseen.

Hydrotite CJ-nauhan rakenne koostuu kahdesta kumityypistä: paisumattomasta ja paisuvasta. Komposiittirakenteella saadaan nauhan paisuminen suunnattua rakenteessa sauman kohtisuoraan suuntaan, laskien rakenteen lohkeamisriskiä sivusuuntaan. On suositeltavaa asentaa hydrotite CJ mielellään raudoituksen väliin ja vähintään 100 mm päähän rakenteen reunasta.

Vesitiivis 5 bar (50 m vesipatsas) asti.

Hydrotite CJ alkaa paisumaan heti joutuessaan veden kanssa kosketukseen. Paisuminen on kuitenkin maltillista ja maksimimittoihinsa nauha turpoaa vasta noin 10 vrk:ssa.

Hydrotite CJTA on muuten sama nauha kuin CJ, mutta sen pinta on käsitelty liian varhaisen paisumisen estämiseksi. Pintakäsittelynsä ansiosta CJTA sietää asennuksen jälkeisiä sateita ja valumavesiä turpoamatta. CJTA voi olla vedessä jopa 10 vrk ilman, että se alkaa paisumaan.

Tuotekoodi Nimi Pak. Lisää tarjouspyyntöön
117005 Paisuntanauha Hydrotite CJTA 7x25mm 40m/pak 40 m
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.
1112001 Paisuntanauha Hydrotite CJ 7x25mm 40m/pak 40 m
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.

Katso myös

Hydrotite SS Paisuva saumanauha

Hydrotite SS on kumista valmistettu ohut ja taipuisa paisuva saumanauha, jota käytetään läpivientien, betonielementtien ja tunneleiden betonikuorten saumojen vedeneristämiseen.

Tutustu tuotteeseen

Polyproof X1 Paisuva saumanauha

Polyproof X1 on polymeerinen paisuva saumanauha työsaumojen vedeneristämiseen.

Tutustu tuotteeseen

HyDra Waterstop RX101 Paisuva saumanauha

HyDra Waterstop RX101 on bentoniittinen paisuva saumanauha työsaumojen vedeneristämiseen.

Tutustu tuotteeseen

HyDra Waterstop RX101 Condoma bentoniittinen paisuva saumanauha suojapussilla

HyDra Waterstop RX101 Condoma ─ bentoniittinen paisuva saumanauha orgaanisella suojakalvolla työsaumojen vedeneristämiseen. Suojakalvo hidastaa paisuntareaktion alkua.

Tutustu tuotteeseen

KÄYTTÖKOHTEET

 • Juomavesialtaat
 • Uima-altaat
 • Tunnelit
 • Pysäköintilaitokset
 • Sillat
 • Vesivoimalaitokset
 • Kellarit ja perustukset

EDUT

 • Vesitiivis jopa 5 bar asti (50 m vesipatsas)
 • Kumivalmisteinen nauha ei murene eikä liukene. Voidaan asentaa rakenteisiin jotka altistuvat virtaavalle vedelle.
 • Helppo asentaa valmiiseen betonipintaan naulaamalla ja liimaamalla.
 • Helpon asennettavuuden ansiosta asennusvirheiden riski on pieni.
 • Ohutrakenteinen nauha pysyy hyvin paikallaan valun aikana.
 • Luja rakenne kestää kovaakin käsittelyä työmaaolosuhteissa.
 • Komposiittirakenne suuntaa turpoamisen optimaaliseen suuntaan.
 • Nauha säilyy lujana ja kimmoisena turvottuaankin.
 • Hyvä kestävyys ympäristörasituksia vastaan

ASENNUSOHJE

1. Yleistä

Hydrotite-nauha asennetaan työsaumojen keskilinjalle raudoituksen sisäpuolelle. Parhaan lopputuloksen saamiseksi on Hydrotite-nauha asennettava tasaiselle alustalle hyvän tartunnan varmistamiseksi. Nauha voidaan asentaa suoraan betonin pintaan, tai nauhaa varten muotoiltuun uraan. Nauha voidaan kiinnittää joko mekaanisesti esimerkiksi naulaamalla tai liimaamalla. Suositeltavin tapa on käyttää molempia.

2. Asennusura

On suositeltavaa tehdä ura ensimmäiseen valuun Hydrotite-nauhan asennusta helpottamaan. Ura voidaan tehdä esimerkiksi sopivan kokoisella puulistalla.

3. Jatkokset

Hydrotite-nauhan jatkoskohdat tulisi tehdä puskusaumoin. Koska nauhan profiili muodostuu onkaloisesta rakenteesta, on puskusaumat suositeltavaa liimata kiinni. Esimerkiksi paisuva SX 100-saumamassa soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen. Mikäli jatkokset joudutaan tekemään hankaliin kohtiin, on suositeltavaa täyttää kaikki avonaiseksi jäävät välit SX 100-saumamassalla. Jatkokset on hyvä varmistaa myös naulaamalla nauha jatkoksen molemmin puolin kiinni alustaansa.

4. Liimaaminen

Poista pöly, öljy ja muut epäpuhtaudet alustalta. Liima tulisi levittää jatkuvana, tasaisena kerroksena betonin pintaan.

1) Tasaisella ja kuivalla alustalla, käytä Neopreeni (kloropreeni) liimaa. Tarvittaessa puhdista ja kuivaa alusta. Levitä ohut, tasainen kerros liimaa sekä betonin että nauhan pintaan. Anna hetken kuivua ennen nauhan asennusta. Kohdista nauha oikeaan kohtaan ja paina lujasti alustaa vasten, koko pituudelta.

2) Epätasaisella ja kostealla alustalla, on suositeltavaa käyttää kaksikomponenttista epoksiliimaa. Liiman sekoituksen jälkeen, levitä se alustalle muodostaen tasaisen pinnan nauhaa varten. Parhaan lopputuloksen saamiseksi on Hydrotite-nauha suositeltavaa naulata alustaan ennen liiman kovettumista.

3) Epätasaisella ja kuivalla alustalla voidaan käyttää SX 100 vesitiivistä saumamassaakittiä nauhan liimaamiseen. Nauha on suositeltavaa naulata alustaansa kiinni, jotta varmistetaan nauhan pysyminen paikallaan saumamassan kuivuessa.

Nauhan naulaaminen alustaan suositellaan etenkin pystysuorilla pinnoilla.

5. Huom

Ennen asennusta on nauha suojattava vedeltä ja kosteudelta. Myös asennuksen jälkeen on nauha suojattava vedeltä, ennen seuraavaa betonivalua. 

Paisunta aika
Hydrotite mitat
Hydrotite asennusvaihtoehdot
Hydrotite läpivienti

TEKNISET TIEDOT

CJ- ja CJTA-tyypin nauhat paisuvat noin 2-kertaiseksi tilavuudestaan. Komposiittirakenteella optimoidusta paisumisesta huolimatta on nauha suositeltavaa asentaa seinärakenteen raudoituksen väliin. Näin vältetään betonirakenteen lohkeaminen.

Mikäli nauha kuivuu, se kutistuu ja uudelleen kastuessaan paisuu jälleen. Hydrotite on kimmoisa sekä kuivana että kastuneena. Hydrotite pystyy tiivistämään työsauman 5 barin paineeseen asti. Hydrotite sietää happamia olosuhteita. Hydrotite säilyttää yli 90% paisumiskyvystään vielä pH 3 vedessä. Myös rautapitoisissa vesissä paisumiskyky on 90% tai enemmän.

Vähimmäisreunaetäisyys > 100mm.

Asunto Oy Helsingin Kollikallio

Lue lisää
haucon-catalog

Tutustu tuotteisiin katalogissamme!

Lataa katalogi

Palvelemme numerossa
0207 430 890