HauCon HA60 on kevyt liikuntasaumalaite, joka siirtää kuormia ohuiden betonilaattojen välillä. Se hallitsee tehokkaasti betonilattioiden liikkeitä ja suojaa laattojen reunoja.

Käyttökohteet: Ohuet laatat | maanvaraiset laatat | pintalaatat | kevyt teollisuus | kevyt liikenne | yleiset varastot

Toimintaperiaate: Teräsvaarnat siirtävät kuormaa sauman yli. Laite mukautuu sauman liikkeisiin ja kiinnittyy betoniin tyssätapeilla. Se toimii valumuottina ja suojaa betonireunan kulumiselta.

Ominaisuudet: Korkeus 90 mm | saumaleveys max 30 mm | pituus 2990 mm | vaarnalevyt 10 x 40 mm | ylälista 4 mm | vaarnalevyjen jako 400 mm

HA60 sopii 90-120 mm paksuille laatoille. Saatavana mustasta, kuumasinkitystä tai ruostumattomasta teräksestä. Vaarnojen teräslaatu S235. ABS-muovinen kotelo. Suunniteltu ilmatäytteisille pyörille. X- ja T-osat saatavilla risteyskohtiin. HA60 hallitsee laattojen liikkeitä, suojaa reunoja ja pidentää betonilattian käyttöikää.

Tuotekoodi Nimi Pak. Lisää tarjouspyyntöön
HA60 90-10 Haucon liikuntasauma 90 mm 3 m
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.
HA60 90-10 HDG Haucon liikuntasauma 90 mm HDG 3 m
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.

HauCon HA60 liikuntasaumalaite on tehokas ratkaisu betonilattioiden kestävyyden ja toiminnallisuuden parantamiseen. Tämä kevyt mutta vahva laite on suunniteltu erityisesti ohuille betonilaattoille, tarjoten optimaalisen tasapainon kuormansiirtokyvyn ja joustavuuden välillä.

Betonilattioiden liikuntasaumat ovat kriittisiä elementtejä rakennusten pitkäaikaisessa toimivuudessa. Ne sallivat betonin luonnollisen laajenemisen ja kutistumisen lämpötilan ja kosteuden vaihteluiden mukaan, ehkäisten samalla hallitsemattomien halkeamien muodostumista. HA60 vie tämän konseptin askeleen pidemmälle tarjoamalla monipuolisen ratkaisun, joka ei ainoastaan salli liikettä, vaan myös aktiivisesti suojaa laatan reunoja ja siirtää kuormia tehokkaasti.

Käyttökohteet ja soveltuvuus

HA60 soveltuu erinomaisesti monenlaisiin ympäristöihin, kuten:

Kevyen teollisuuden tilat | yleiset varastot | vähittäiskaupan alueet | logistiikkakeskusten kevyemmät alueet | toimistokiinteistöt

Laite on erityisen hyödyllinen tiloissa, joissa käytetään ilmatäytteisiä renkaita. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan esimerkiksi trukkien ja muiden materiaalinkäsittelylaitteiden liikennöimille alueille, joissa vaaditaan tasaista ja kestävää pintaa.

Toimintaperiaate ja tekniset ominaisuudet

HA60:n sydän on sen teräsvaarnoissa, jotka siirtävät kuormaa tehokkaasti sauman yli. Tämä mekanismi varmistaa, että lattia pysyy tasaisena ja turvallisena liikenteelle, vaikka betoni liikkuisikin. Laitteen kyky mukautua sauman liikkeisiin estää jännitysten kasaantumisen yhteen pisteeseen, mikä voisi johtaa betonin vaurioitumiseen.

Laitteen tyssätapit varmistavat vahvan kiinnittymisen betoniin. Tämä luja tartunta on olennainen osa HA60:n toimintaa, sillä se mahdollistaa tehokkaan kuormansiirron ja estää laitteen irtoamisen ajan myötä.

HA60 toimii myös valumuottina betonivalun aikana. Tämä ominaisuus helpottaa rakennusprosessia ja varmistaa tarkan ja siistin sauman muodostumisen. Lisäksi laite suojaa betonin reunaa kulumiselta, mikä on erityisen tärkeää alueilla, joissa on paljon liikennettä.

Asennus ja ylläpito

HA60:n asennus on suoraviivaista, mikä säästää aikaa ja kustannuksia rakennusvaiheessa. Laitteen 2990 mm pituus mahdollistaa nopean etenemisen asennuksessa, ja saatavilla olevat X- ja T-osat helpottavat monimutkaisempien pohjaratkaisujen toteuttamista.

Vaikka HA60 on suunniteltu kestämään, säännöllinen tarkastus ja ylläpito ovat suositeltavia. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää sauman puhtauteen ja mahdollisiin merkkeihin liiallisesta kulumisesta tai vaurioista.

Yhteenveto

HauCon HA60 liikuntasaumalaite on arvokas lisä moderniin rakennustekniikkaan. Se yhdistää tehokkaan kuormansiirron, reunasuojauksen ja mukautuvuuden kompaktissa paketissa. Valitsemalla HA60:n, rakennuttajat ja kiinteistönomistajat voivat varmistaa betonilattioiden pitkäaikaisen kestävyyden ja toimivuuden, mikä johtaa parempaan käyttökokemukseen ja alempiin ylläpitokustannuksiin pitkällä aikavälillä. Olipa kyseessä sitten uudisrakennus tai vanhan lattian kunnostus, HA60 tarjoaa luotettavan ratkaisun betonilattioiden liikuntasaumojen hallintaan.

Tuotekoodi Pituus (L mm) Korkeus (H mm) Betonilaatta (mm) Vaarnalevyjen jako
HA60 90-10 2990 90 90-120 400

Kuormataulukko 10 mm vaarnalla.

Sauman leveys C25/30 C30/37 C40/50 Psh
10 60,9 kN/m 64,6 kN/m 70,6 kN/m 44,14 kN

20 44,7 kN/m 46,4 kN/m 48,9 kN/m
30 34,3 kN/m 35,1 kN/m 36,3 kN/m
haucon-catalog

Tutustu tuotteisiin katalogissamme!

Lataa katalogi

Palvelemme numerossa
0207 430 890