Kevyt, pehmeä ja helposti kuljetettava ontelokuitutäytteinen termopeite / talvimatto / pakkasmatto. Termopeitteen eristävyys on erittäin korkea ainutlaatuisen ontelokuitutäytteen ansiosta.

Pakkasmatto on valmistettu ympäristöystävällisestä ja myrkyttömästä materiaalista. Päällinen on karhennettua vettähylkivää polyeteenikalvoa. Sisäpuolinen materiaali on Polywool® ontelokuitutäytettä, joka ei ime vettä (absorptio max. 2 %). Polywool® koostuu 78 % kierrätetystä materiaalista. Peitteen kuivattaminen onnistuu helposti ripustamalla.

Talviaikaan on työmaalla välttämätöntä suojata maaperä ja materiaalit jäätymiseltä. Maaperä sekä maata vasten olevat materiaalit on helppo suojata jäätymiseltä HauCon termopeitteen avulla. Kun maanpinta tai suojattava materiaali peitetään matoilla, ylöspäin nouseva lämpö ei karkaa ja matot suojaavat jäätymiseltä.

Pehmeä peite muotoutuu alustan epätasaisuuden mukaan muodostaen tehokkaan eristävyyden. 

Saatavilla myös logistiikkaan eurolavoille tarkoitettu lämpöpeite, suojaa esimerkiksi lääkekuljetuksia.

Tuotekoodi Nimi Pak. Lavalla paksuus Lisää tarjouspyyntöön
118003 Termopeite 1,35 x 3,0 m 1 kpl 50 kpl 50 mm
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.
118004 Termopeite 1,35 x 5,0 m 1 kpl 30 kpl 50 mm
kpl
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.

Katso myös

Recostal Peltimuottijärjestelmä

Yksinkertainen ja paikanpäällä nopeasti asennettava anturamuotti. Erinomainen ratkaisu perustustöihin talvella.

Tutustu tuotteeseen

HauCon Lumennostopeite / Lumikassi

Raskaaseen käyttöön soveltuva lumennostopeite / lumikassi, lumen poistoon ja sääsuojaksi. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

HauCon Roudansulatusmatto

Roudansulatusmatto / Lämpömatto on tarkoitettu nopeuttamaan ja helpottamaan sulatus- ja lämmitystöitä eri käyttöalueilla. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

HauCon Betoninkovetuskaapeli

Lämpökaapeli / betoninkovetuskaapeli on tarkoitettu betonin kovettamiseen, kuivaamiseen, sekä lämmittämiseen. Järjestelmä nopeuttaa betonin kovettumista, mahdollistaen nopeamman muotin purun. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

Hyödyt:

 • Karhennettu pintamateriaali estää tehokkaasti liukastumista!
 • Korkea eristävyys Polywool® ontelokuitutäytteen ansiosta
 • Termopeitettä voidaan uudelleenkäyttää kerta toisensa jälkeen
 • Pintamateriaali on helposti korjattavissa teipillä mahdollisen vaurion sattuessa
 • Pitkä käyttöikä
 • Ympäristötstävällinen materiaali. Polywool® koostuu 78 % kierrätetystä materiaalista
 • Vettä hylkivä ja erittäin helppo kuivattaa
 • Kevyt ja helppo kuljettaa, pakkautuu erittäin pieneen tilaan
 • Pehmeä, muovautuu pinnan muotoon
 • Eristemateriaali on kiinnitetty useasta kohdasta pintamateriaaliin, ei pakkaannu

Käyttökohteet:

Tasaiset pinnat

Tasaisia pintoja suojatessa tulee matot joko sitoa kiinni tai asettaa painavia esineitä mattojen päälle, ettei tuuli siirrä mattoja. Asettaessa painavia esineitä mattojen päälle tulee muistaa, että maton eristysominaisuudet heikkenevät, kun matto painuu kasaan. Termopeitteen pinnan karheus edesauttaa maton paikoilla pysymistä. Isompia pinta-aloja peittäessä termopeitteet tulee asettaa noin 10–20 cm limittäin.

Ulkonevat rakenteet

Ulkonevat rakenteet, kuten anturat tai pilarit, suojataan käärimällä termopeite suojattavan rakenteen ympärille ja kiinnittämällä se esimerkiksi teipillä, köydellä tai vastaavalla, jotta matot pysyvät paikallaan. Teipin käyttö edellyttää, että maton pinta on kuiva. Teipin pitää soveltua käytettäväksi alhaisessa lämpötilassa.

Maaperän ja materiaalien jäätymis- ja routasuojaus

Talviaikaan on työmaalla välttämätöntä suojata maaperä ja materiaalit jäätymiseltä. Maaperä sekä maata vasten olevat materiaalit on helppo suojata jäätymiseltä HauCon termopeitteen avulla. Kun maanpinta tai suojattava materiaali peitetään matoilla, ylöspäin nouseva lämpö ei karkaa ja matot suojaavat jäätymiseltä. Pakkanen voi kuitenkin päästä maton alle sivuilta, joten maton tulee kattaa alue, joka ylittää suojattavan alan 0,6–1,2 metrillä.

Betonin ja laastin kovettumiselle suotuisien olosuhteiden varmistaminen

Betonin ja laastin suojaus on tarpeen, kun vuorokauden keskilämpötila on alle +5 °C. Rakenteen lopputuloksen kannalta on tärkeää, että betoni ja laasti kovettuu tasaisesti ja hallitussa lämpötilassa. Termopeitteellä suojattu rakenne estää betonin ja laastin liian nopean jäähtymisen ja kosteuden haihtumisen. Betonin kovettumisen aikana kehittyvä lämpö riittää usein pitämään kovettumisprosessin käynnissä, jos pinnat on peitetty termopeitteellä. Betonin ja laastin kovettumiselle suositeltava lämpötila on 15–20°C.

Rakennuksen aukkojen tilapäinen peittäminen

HauCon Termopeite on fiksu ratkaisu, kun rakennusaikana on tarpeen peittää erilaisia rakennuksen aukkoja tilapäisesti. Tällaisia aukkoja ovat esimerkiksi ikkuna-aukot tai ulkoseinien tavaransiirtoaukot peruskorjauskohteessa. Yksinkertaisinta on peittää aukko pakkasmatolla ja tukea maton reunat tiiviisti rakennetta vastaan laudoilla tai muulla vastaavalla.

Polywool lähikuva

Mitat

 • Leveys: 1,35 metriä
 • Pituus: 3 tai 5 metriä
 • Korkeus: n. 50 mm (ei-pakattuna)
 • Paino / matto: 2,8 kg. (3 metriä / matto) / 4,7 kg. (5 metriä / matto)
 • Paino / m²: 703 g/m²

Materiaalit

 • Pintamateriaali: Liukastumisen estävä, alumiininvärinen polyetyleeni (LDPE 130 MY ja
 • GUR)
 • Eristys: POLYWOOL® 450 g/m². Kierteinen, ontto kuitu.

Eristys

 • Λ = 0,0527 W/mK
 • Lämmönvastus: 1,033 m²K/W
 • U-arvo (Lämmönläpäisykerroin): 0,968 W/m²K

Ympäristö

Talvimatto on 100% myrkytön ja pölytön. Voidaan kierrättää muovijätteiden tai poltettavien jätteiden kanssa. EPD todistus ladattavissa.

Kosteus

Matto hylkii vettä (absorptio maks. 2%), mutta se ei kuitenkaan saa seistä vedessä. Jos matto kastuu, se nostetaan pois vedestä kuivumaan ja veden annetaan valua pois. Kuivumisen jälkeen matto on uudenveroinen. Vesi ei muuta eristyskykyä eikä vahingoita mattoa.

Sijoittaminen ja peitetty alue

Vaikka eristys on kiinnitetty maton reunaan, suositellaan. että pakkaselta suojaamiseksi matot asetetaan n. 10 cm limityksellä.

Peitetty alue ilman limitystä:

 • 3 m talvimatto: 4,05 m²
 • Kuormalava / 50 kpl: 202,5 m²

Korjaus

Jos maton ulkopinta on rikki, matto nostetaan kuivumaan ja ulkopinta korjataan teippaamalla. Tämän jälkeen mattoa voidaan ottaa taas käyttöön täydellä eristyskyvyllä.

CE-merkintä

Tuote ei ole harmonisoidun eurooppalaisen standardin alainen eikä sitä CE-merkintä 1. heinäkuuta 2013 rakennustuoteasetuksen pohjalta.

haucon-catalog

Tutustu tuotteisiin katalogissamme!

Lataa katalogi

Palvelemme numerossa
0207 430 890