Mikkelin Vilhonkatu

Renderikuva

Projekti

STT-Rakennus urakoi Mikkeliin uuden viisikerroksisen asuintalon, jossa on yhteensä 35 asuntoa. Rakennus oli jo sisätyövaiheessa ja kaikki parvekkeet asennettu, kun yhden parvekelinjan kohdalla sattui tulipalo.

Korjaussuunnittelun yhteydessä kävi ilmi, että pintakorjattuina betoniset parvekkeet kestäisivät noin 30 vuotta. Vastaavasti kokonaan uudet noin 50 vuotta. Parvekelinja päätettiin purkaa ja asentaa tilalle uudet. Rakennesuunnittelijan tehtävänä oli löytää järjestelmä, jolla parvekkeet voidaan kiinnittää jälkikäteen siten, että kylmäsillan katkaisu on otettu huomioon.

Ratkaisu löytyi Schöckin parvekekannattimista. HauConin asiantuntija ja kohteen rakennesuunnittelija tuottivat yhdessä korjaussuunnitelman, jossa Schöckin jälkikiinnitteiset parvekekannattimet injektoitiin välipohjaan.

Schöckin kiinnikkeet eivät olleet tuttuja entuudestaan, mutta luotin suunnittelijaan asiantuntemukseen. Positiivinen yllätys oli, että asennus korjauskohteeseen sujui nopeammin kuin olisin kuvitellut. Käytimme siihen vajaat kaksi työpäivää.”

Sami Tiihonen, STT-Rakennus Oy

HauConin toimittamat tuotteet

HauCon HauCon toimitti kohteeseen Schöck RT-SK eristävät ripustusosat neljään parvekkeeseen.

Schöck Groupin perustamisesta lähtien yhtiöllä on ollut halu luoda uutta ja panostaa tuotekehitykseen. Perustaja Eberhard Schöck muun muassa tunnisti ensimmäisenä kylmäsillan aiheuttamat ongelmat rakentamisessa ja loi niihin myös ratkaisun.Tutustu muihin referensseihin


Fakta:

Urakoitsija: STT-Rakennus Oy

Valmistumisvuosi: 2023

Kysy lisää myynnistä

Palvelemme numerossa
0207 430 890