Räntää tai paukkupakkasia – säät eivät haittaa, kun työmaat suojaa oikein

Suomessa rakennetaan ympäri vuoden ja kaikilla keleillä. Säätilan päivittäiset vaihtelut voivat olla varsinkin etelämpänä nopeita ja tuntuvia. Työmaalle joudutaan silti varaamaan laitteet ja tekijöitä etukäteen ja tiukoissa aikatauluissa on harvoin liikkumavaraa.

Urakka-aamuna voi vastassa olla kova pakkanen tai päivän päätteeksi luvassa sakeaa lumisadetta. Ammattimaiset talvisuojaustarvikkeet kuitenkin varmistavat, että rakennushanke pysyy aikataulussa kaikissa sääolosuhteissa.

Miten suojata kaivettua monttua tai vasta valettuja pintoja?

Talvioloja varten on valittavana useampi suojaustarvike riippuen käyttötarkoituksesta. Lumennostopeite, termopeite, roudansulatusmatto ja betoninkovetuskaapeli tuovat helpotusta työmaalle.

Lumennostopeite

Lumennostopeite toimii sääsuojana. Vahva ja kulutusta kestävä kassi on kooltaan 6 x 6 metriä. Se suojaa yön yli ja on helppo nostaa pois aamulla nosturilla. Tuote on testattu ja hyväksi havaittu Pohjoismaisissa olosuhteissa. Sen käyttö on erittäin yleistä mm. Norjassa.

- Lumennostopeite on luistamatonta materiaalia eli siitä voi hyvin vaikka kävellä yli liukastumatta, mikä ei varmasti onnistu lumisella pressulla, tietää Pirkanmaan, Keski- ja Pohjois-Suomen myynnistä HauConilla vastaava Jouko Tokoi.

Nimestään huolimatta lumennostopeite toimii mainiona suojana myös vesisateelta. Se estää veden valumisen jo aiemmin valettuihin rakenteisiin ja alempiin kerroksiin.

Termopeite

Termopeite on kevyt ja vettä hylkivä mattomainen ratkaisu suojaamaan betonivalua. Tällä pakkasmatolla on korkea lämpöeristävyys. Tuote suojaa sekä kaivantoa maanrakennusvaiheessa että vielä ikkunattomia rakennusrunkoja. Muiden muassa Tampereen kaupungin infrarakentamisessa hyödynnetään talviseen aikaan termopeitteitä. Katujen avoimet kaivannot saadaan niiden avulla pysymään sulana.

- Monilla työmailla on totuttu termopeitteen sijasta käyttämään hinnaltaan vähän edullisempaa ohuempaa vaihtoehtoa, joka on kertakäyttötavaraa toisin kuin termopeite. Termopeitehän voidaan varastoida seuraavaa kohdetta varten ja käyttää kymmeniä kertoja. Lisäksi termopeitteen eristävyys on jopa viisin-kuusinkertainen edellä mainittuun tuotteeseen verrattuna.

- Ideaali ratkaisu rakentajalle on, että termopeitteen päälle levitetään vielä lumennostopeite, joka on helppo siirtää pois paikaltaan, Jouko vahvistaa.

Lämpömatto työmaakoneille ja nopeampaa betonin kovetusta vastuskaapelilla

Muita toimivia ratkaisuja talvella rakentamiseen ovat roudansulatusmatto ja betoninkovetuskaapeli.

Roudansulatusmatto on sateen ja kosteudenkestävä lämpömatto maa-aineksen sulattamiseen ja muottien lämmitykseen.  Se toimii myös hyvänä apuna esimerkiksi viemäriputkien sulatuksessa ja työmaakoneiden lämmityksessä.

Betoninkovetuskaapeli ehkäisee talvivalun jäätymisen. Lämmityskaapeli toimii valujen sisällä vastuskaapelina. Betoni kuivuu ja kovettuu nopeammin, mikä mahdollistaa nopeamman muotin purun.

Lue lisää kaikista tuotteista (myös tarkemmat tekniset tiedot)

Lisätietoja talvisuojaustarvikkeista

Talvityömaa

Palvelemme numerossa
0207 430 890