Tuemme HauConissa Itämeren suojelua

Meri on aina ollut tärkeä elementti ja osa elämääni. Kun vanhempani kilpailivat 1960-luvulla puisella Hai-veneellä, olin jo mukana ja nukuin sisätiloissa olleessa korissa. Alle kouluikäisenä liityin meripartioon ja aika pian purjehdin ensimmäistä kertaa kilpaa. Sukellus, melonta ja kalastus olivat myös tärkeitä harrastuksia ja kesäni kuluivat veneessä ja merellä. Sittemmin olen purjehtinut eri valtamerillä ja ylittänyt Atlantin myös kilpaveneen miehistön jäsenenä. Edelleen uin aamuisin, veneilen ja seuraan vuodenaikojen mukana lintujen muuttoa.

Kun luontoa seuraa pitkän ajan kuluessa ja näin läheltä, tunnistaa myös muutokset ja kantaa niistä huolta. Viime vuosikymmeninä on tapahtunut hyvääkin kehitystä. Positiivista on, että tietoisuus Itämeren tilasta on kasvanut ja Suomessa pyritään välttämään puhdistamattoman jäteveden laskua mereen. Rehevöityminen on kuitenkin lisääntynyt ja ravinnekuormat ovat tehneet sinilevästä tuntuvan ongelman. Haluamme HauConissa olla omalta osaltamme tukemassa Itämeren suojelutoimia.

Two Rowing Finns -kumppanuus – soutamalla tukea Itämeren suojeluun

Two Rowing Finns eli kokeneet purjehtijat Jolle Blässar ja Markus Mustelin soutavat Kanarian saarilta Karibialle joulu- ja tammikuun aikana. Suomalaiskaksikon tavoite on kerätä rohkealla Atlantin ylityksellään 100 000 euroa Itämeren suojeluun.

Kyse on kansainvälisestä Talisker Challenge -kilpailusta, jonka lähtö on Gomeralta 12.12. Maailman vaativimmassa soutukilpailussa parit soutavat tauotta vuoroissa ja matkaa kertyy 4800 kilometriä. Perillä Antigualla ja Barbudalla kaksikot ovat 40–50 päivää myöhemmin.

Olen ylittänyt molempien soutajien kanssa Atlantin purjeveneessä ja tiedän, että he ovat henkisesti todella vahvoja. Sekä Jolle että Markus ovat purjehtineet maailman ympäri kilpaillen sekä Atlantin yli jo useamman kerran ja osaavat lukea merta ja säätilan vaihteluita, mikä on heidän ehdoton etunsa kokeneempiin soutajiin verrattuna.

Olemme mukana tukemassa tempausta ja haastamme samalla muutkin osallistumaan kaksikon keräykseen John Nurmisen Säätiön kautta

Björn Lindgren

Haucon merikuva

Palvelemme numerossa
0207 430 890