Koko ajan pieni haku päällä

Huolimatta lupaavasta otsikosta, kyse on tällä kertaa parvekerakentamisen kumppanuuksista. Meillä on HauConilla alusta lähtien haluttu kehittää rakentamisen toimintamalleja ja se onnistuu vain hyvällä yhteistyöllä. Mukaan tarvitaan sekä innovatiivisia kansainvälisiä tuotevalmistajia että kotimaassa toimivia rakennusalan ja rakennustuoteteollisuuden yrityksiä. Yhdessä ideoimalla löydämme uusia ratkaisuja.

Superlaatta ja IQlick – hyvä yhdistelmä

Julkaisimme yhdessä Lujabetonin kanssa kesäkuussa uutisen Superlaatta-välipohjaratkaisuun yhdistetystä betonisesta ulokeparvekkeesta, jossa on Schöck iQlick-kiinnitysjärjestelmä. Pilottihankkeena ovat NCC:n rakentaman Turun Kirstinpuiston Kruunun 13-kerroksisen kerrostalon ulokeparvekkeet. Parvekkeen pikakiinnitys Superlaattaan pulttiliitoksella helpottaa olennaisesti parveke-elementtien asentamista.

Turun kohteessa on jo käytännössä todennettu, että iQlickin avulla yksittäisen parvekkeen asennus kestää vain noin 15 minuuttia. Kun Superlaatta on nostettu paikalleen, nostetaan parveke kohdalleen ja ruuvataan momenttiavaimella mutterit kiinni kierretankoon. Parveketta voi täysin kuormittaa heti kiinnityksen jälkeen. Pulttikiinnityksen nopeuden lisäksi kuiva-asennus säästää merkittävästi aikaa, kun tornituennat, raudoitustyöt ja valutyöt jäävät pois.

HauConin ja Lujabetonin yhteistyö on hyvä esimerkki yhdessä kehittämisestä. Finnbuild 2018 -messuilla meillä syntyi keskustelua parvekkeiden kiinnitysratkaisuista. Luja-Superlaatta oli lanseerattu vain vähän aikaisemmin ja oli silloin näkyvästi esillä. Todettiin, että parvekeripustukseen oli selkeä tarve löytää helpompi ja nopeampi ratkaisu. Sillä kertaa ideointi johti Schöck IDock® -järjestelmän käyttöön Superlaatassa, mutta siinä ratkaisussa joudutaan vielä käyttämään tuentakalustoa asennuksen aikana. Oikea aika tuli pari vuotta myöhemmin, kun Schöck oli tuomassa iQlick-järjestelmää markkinoille. Ajoitus osui tällä kertaa nappiin ja yhdessä syntyi uutta, sillä vastaavaa suoraa pikakiinnitysmenetelmää ei ollut aiemmin toteutettu muilla elementtilaattateknologioilla.

Ota yhteyttä ja ideoidaan yhdessä

Schöck-parvekkeesta on vähitellen tullut jo rakennusalalla käsite. Schöck on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkiä tuotteita. Saksalainen perheyhtiö suunnittelee ja pilotoi kumppanien kanssa jatkuvasti uusia rakentamisen innovaatioita. Yhtiö suuntaa yhä enemmän ja enemmän ratkaisukeskeiseen toimintamalliin. Ytimenä kaikessa on rakennusosien lämmön- tai ääneneristys.

Samoin HauConilla haemme aktiivisesti kumppanuuksia. Meidät tunnetaan ennen kaikkea betonirakentamisen tuotteiden toimittajana, mutta eivät muutkaan materiaalit vieraita ole. Esimerkiksi Schöckiltä löytyvät sopivat kiinnitys- ja eristysjärjestelmät kaikkiin parveketyyppeihin. Kunhan kantava puoli on betonia tai terästä, me voimme kiinnittää ja eristää melkein mitä tahansa. Soita tai lähetä viestiä, jatketaan tästä keskustelua!

HauCon Finland Oy, osastopäällikkö Lennart Söderströmlennart.soderstrom@haucon.fi, p. 0400 774 776

IQlick asennus

Palvelemme numerossa
0207 430 890