Kokeillen uusia näkökulmia tekemiseen

Schöck isolink asennus  1

Arkta Laatuseinä tunnetaan päijäthämäläisenä betonielementtien taitajana. Heinolasta on toimitettu erilaisia tuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin pääkaupunkiseudulle jo 40 vuotta. Vaikka liiketoiminta perustuu tilaustuotteille, on yhtiö aina valmis tutustumaan uusiin innovaatioihin ja työtapoihin. HauConin Lennart Söderström toivotettiin tervetulleeksi tehtaalle, kun tuli sopiva hetki kokeilla Schöck Isolink® pistoansasta.

Schöck Bauteile on viime vuosikymmenet ennakkoluulottomasti uudistanut rakennusalaa Saksasta käsin. Vahva laatuleima on kasvattanut kysyntää myös Suomen markkinoilla.

- En ole laskenut, kuinka monessa parvekkeessa Suomessa on Schöckin ratkaisuja. Nopeasti arvioiden olemme toimittaneet niitä lähemmäs 1000 rakennuskohteeseen. Suurin osa on ollut asuinrakentamisen uudiskohteita, toteaa Lennart, joka on vastannut Schöckin tuotteista kotimaan markkinoilla jo yli 15 vuotta.

Kuten kumppanit tietävät, hän on aina valmiina ideoimaan tuote- ja prosessikehitystä yhdessä alan toimijoiden kanssa. Näillä asioilla Lennart vieraili marraskuussa myös Laatuseinän tehtaalla Heinolassa.

- Schöck Isolink® on toimiva ja energiatehokas ratkaisu sitoa Sandwich-elementtien betonikuoret toisiinsa. Uusi Screw-it-työkalu helpottaa asennusta entisestään. Testasimme tätä Heinolassa osana Laatuseinän omaa valmistusprosessia.

Lean-ajattelua ja prosessikehitystä

Arkta Laatuseinän toimitusjohtaja Pekka Kuurne painottaa, että rakennukset syntyvät arkkitehdin pöydällä. Kohteesta vastaava rakennesuunnittelija määrittää tarkemmat yksityiskohdat, ja elementtien valmistajalle toimitetaan speksit ja kuvat.

- Emme suunnittele valmistettavia betonielementtejä itse, mutta lean-ajattelun mukaisesti pyrimme tietysti kehittämään omaa tuotantoprosessiamme. Olemme tätä jatkuvaa parantamista tehneet jo yli 30 vuotta. Sitä kautta osallistumme myös tuotekehykseen, Kuurne toteaa.

- Saksassa Schöckillä on tehty jo pitkään osia ulokeparvekkeisiin. Niitä alkoi jossain vaiheessa tulla vastaan suunnitelmissa, ja sitä kautta olen Lennartiinkin tutustunut. Kun hän kävi taannoin tehtaalla, puheeksi tuli myös diagonaaliansaiden korvaaminen pistoansailla. Sovimme, että mikäs siinä, tehdään kokeilu sopivassa kohtaa.

Pistoansas vai diagonaaliansas

Kokeilu tehtiin Laatuseinän tehtaalla kahdella erilaisella eristeellä, sekä lasivillalla että markkinaa vallanneella uretaanieristeellä.

- Kokeilu itsessään onnistui hyvin, meillä oli tehtaalla useampi tekijä tutustumassa ratkaisuun ja Isolinkin kiinnitystyökaluun. Saatiin ihan hyviä johtopäätöksiä, eli kyllä ratkaisu varmasti edesauttaa elementin energiatehokkuutta. Täytyy kuitenkin muistaa, että mehän emme päätä, millaisia ansaita elementeissä käytetään. Eli nämä ovat juuri niitä määrittelyjä, jotka tulevat suunnittelijoilta, Kuurne muistuttaa.

 

Schöck Isolink® -julkisivuankkuri l. pistoansas korvaa tuulettuvien julkisivujen perinteisen ankkuroinnin. Ankkurin hyvä lämmöneristys takaa, että julkisivu voidaan toteuttaa jopa 50 % ohuempana. Sitä kautta myytävä pinta-ala kasvaa.

Palvelemme numerossa
0207 430 890