Huolellinen putoamissuojaus ehkäisee logistiikan työtapaturmia

Haucon alsina group suojaus de danske gærfabrikker

Logistiikka-alalla on perinteisesti tehty paljon työturvallisuutta edistävää työtä. Ammatti-pätevyyskoulutus vastaa kuljettajan osaamisesta. Sen lisäksi työturvallisuuslaki korostaa johdon vastuuta. Logistiikkaketjussa on kuitenkin muitakin osapuolia, joten yhteistyötä tarvitaan turvallisuusasioissakin.

Eri teollisuuden alojen kuljetuksissa logistiikkatyöntekijän riskit liittyvät kuorma- ja säiliöautojen lastaamiseen ja purkamiseen sekä lavojen huoltoon. Eli tilanteisiin, joissa joudutaan liikkumaan ajoneuvojen päällä. Huolellinen putoamissuojauksen suunnittelu on tärkeä osa turvallisuusjohtamista ja ehkäisee työtapaturmia. Samalla varmistetaan, että lastauksen tekeminen onnistuu helposti ja siten, että myöskään ulkopuolisille ei ajon aikana koidu vaaraa.

- Jotta putoamisen aiheuttama loukkaantumisriski voidaan minimoida, on raskaan kaluston lastaus- ja purkupaikoille asennettava yhteisiä suojajärjestelmiä.  Niitä on kuitenkin täydennettävä myös henkilökohtaisilla suojaustuotteilla, vahvistaa putoamissuojajärjestelmiä maahantuovan HauCon Finlandin toimitusjohtaja Björn Lindgren.

Putoamissuojajärjestelmästä lisäturvaa lastaukseen

Espanjalainen Alsina Group on kehittänyt edellä mainittuja työtehtäviä varten putoamisenestojärjestelmän, joka koostuu teräsrakenteesta ja sisään vedettävästä pelastusköydestä. Turvaorret yhdistetään ATEX-sertifioidulla jäykällä kiskolla ja järjestelmä takaa tehokkaan putoamissuojan yhdelle tai kahdelle henkilölle 6,5 metriin saakka.

- Köyttä voi verrata vaikkapa turvavyöhön, eli se lukittuu automaattisesti putoamisen yhteydessä. Turvaköysi ei kuitenkaan rajoita liikkumisvapautta vaan pyörii akselillaan, jolloin työntekijä voi suorittaa tehtäviään ilman rajoituksia ja riskejä myös korkealla, Lindgren toteaa. 

Järjestelmän käytettävyyttä niin ulkona kuin sisällä ja erilaisissa tiloissa lisäävät sen monet kiinnitysvaihtoehdot. Niitä ovat puristuskiinnike teräspilarille, jalusta, vastapaino lastausjärjestelmä kuin kiinnitystolppa sekä seinäkiinnitys. Alsina Groupin innovaatio on käytössä lähes 40 maassa ja on nyt saatavilla myös Suomessa.

Palvelemme numerossa
0207 430 890