Teolliset anturamuotit toimiva ratkaisu kohteen koosta riippumatta

Jos et vielä tunne metallimuottien etuja, niin tiedoksi hyväksi todetut syyt käyttöönotolle:

  1. Jokaiselle kohteelle tehdään oma asennuskaavio
  2. Varastointi ei vie työmaalla turhaa tilaa
  3. Muoteista ei jää rakennusjätettä
  4. Järjestelmä on itse-stabiloiva
  5. Kokonaisläpimenoaika lyhenee ja kustannukset laskevat

Milloin ja mihin Recostal-muotit sopivat?

..on kysymys, joka meille usein esitetään. Siihen voimme vastata suoraan, että aina ja kaikenlaisiin kohteisiin.

Yksi ensimmäisiä kotimaisia kohteitamme oli Skanskan VAV-asunnot Oy:lle ja TA-Asumisoikeus Oy:lle rakentamat kerros- ja rivitaloasunnot Vantaan Hämeenkylään. Urakka valmistui jo vuonna 2015. Moni työmaan asentajista oli silloin ensimmäistä kertaa tekemässä perustuksia metallimuoteilla.

Vastaavana työnjohtajana Hämeenkylässä oli Tuomo Miettinen. Hän on työskennellyt Skanskan leivissä jo pitkälti yli 20 vuotta, joista 16 työnjohtajana. Kokemusta hänelle oli kertynyt jo ennen Hämeenkylääkin kymmenistä erilaisista työmaista.

Tuomo vahvistaa, että Tutustuminen Recostalin muottiin oli mieluisa kokemus. Perustusmuotitus sujui uudella järjestelmällä entistä järkevämmin. Lisäksi se osoittautui ainakin kolme kertaa nopeammaksi kuin perinteinen tapa. Esimerkkikohteessa neliportaisen kerrostalon 1800 muottineliön muotitus vaati kolmelta mieheltä seitsemän työpäivää. Neliö syntyi keskimäärin 0,17 työtunnissa, mikä on ripeä tahti verrattuna perinteiseen puu- ja/tai vanerimuotitukseen. Myös rakennuksella töissä olleet ammattimiehet olivat tyytyväisiä uuteen työtapaan. Metallimuotit olivat kevyitä käsitellä, nopeita rakentaa ja pysyivät hyvin pystyssä

Norjassa ilmasto ja rakentamisen olosuhteet ovat vähintäänkin yhtä haastavat kuin meillä. Sikäläinen sisaryhtiömme on välittänyt muotitusjärjestelmiä muiden muassa koulujen, monitoimihallien ja teollisuuden käytössä olevien rakennusten työmaille. Myös vuonon rannalle rakennetun Lerum Bryggen -asuinalueen perustukset on tehty teollisilla Recostal-muoteilla. Tutustu Lerum Bryggeen

Kävimme tänä keväänä seuraamassa muotitusta pääkaupunkiseudulla olevalla uudella työmaalla ja teimme samalla reissulla oman videon. Katso minuutin kuvaus ja näet miten sujuvasti ja nopeasti homma etenee. Katso video.

Lisätietoja projektikohtaisesta valmismuottijärjestelmästä:

Jens Westin, jens.westin@haucon.fi, p. +358 (0) 40 532 1007

Recostal

Palvelemme numerossa
0207 430 890