Timo Hiitola aloitti kehitys- ja suunnittelupäällikkönä

HauCon sai maaliskuussa uuden kehitys- ja suunnittelupäällikön, kun DI Timo Hiitola aloitti 1.3. Timon vastuulla on yhtiön myyntitiimin tukeminen ja siihen liittyen myyntiprosessin ja myynnin työkalujen kehittäminen. Timo tekee muun muassa hankesuunnittelua ja avustaa tuotteiden laskennassa, mikä on hänelle tuttua jo aiemmista tehtävistä.

Ensimmäinen kuukausi on kulunut tutustuessa tuotteisiin ja myyntikanaviin. Kiitos oman taustan Timo tietää, mitä tietoja rakennesuunnittelijat tarvitsevat. Tulevina kuukausina hän kehittää HauConin tuoteviestintää palvelemaan entistä paremmin myös suunnittelijoita.

Timo on päätynyt alalle kirjaimellisesti raksan eli työkokemuksen kautta. Lukion jälkeen kesä kului apumiehenä ja kipsilevyjä kantaessa rakennustyömaalla. Siinä samalla tutustui toimialaan ja tekijöihin. Kotikieli ruotsi ohjasi opiskelupaikan valintaa ja insinööriksi hän valmistui Raaseporista. Aiemmasta kesätyöpaikasta järjestyi myös työharjoittelu.

- Minulla oli onnea saada kesätyön mukana alan ammattilainen mentoriksi. Hän ohjasi eteenpäin ja pääsin jo opiskeluaikana työnjohtohommiin.  Aika pian tuli selväksi, että halusin edetä ja erikoistua suunnittelupuolelle. Valmistumisen jälkeen pääsin Rambollille, joka kansainvälisenä toimijana avasi uusia mahdollisuuksia. Siellä olin mukana mielenkiintoisissa projekteissa. Sain projektipäällikkönä uutta vastuuta ja tein paljon yhteistyötä myös Intiassa olevan sikäläisen tiimin kanssa.

Timo kiittää Rambollia joustavuudesta, sillä hän pystyi työn ohella jatkamaan rakennustekniikan opintoja Aalto-yliopistossa. Opiskelun ja työnteon yhdistäminen antoi mahdollisuuden hyödyntää samaan aikaan teoriaa ja käytäntöä oikeissa projekteissa.

- Kuulin avoimesta tehtävästä tutun kautta ja kiinnostuin HauConista.  Täällä on mahdollisuus tutustua uusiin rakennustekniikoihin ja tarjousten kautta mielenkiintoisiin urakkakohteisiin. Pääsen myös suoraan vaikuttamaan ja toteuttamaan erilaisia asioita, joita suunnittelijana jäin kaipaamaan tuotetoimittajien palveluista. Plussaa ovat työkaverit, joista muutaman olen jo nähnyt livenäkin.

Maaliskuussa on ollut muitakin kiireitä, kun samaan aikaan oli myös muutto tyttöystävän kanssa uuteen kotiin. Remonttihommat Timo jätti tällä kertaa ammattilaisille. Vapaa-ajalla jalkapalloharrastus on kärsinyt koronasta, mutta tilalle tuli golf, joka on jo koukuttanut.

Timon tavoittaa p. 050 412 1992 tai timo.hiitola@haucon.fi

Timo Hiitola

Palvelemme numerossa
0207 430 890