Monta hyvää syytä valita metalliset muotit perustuksiin

Meille HauConissa on tärkeää löytää uusia ja vaihtoehtoisia rakentamisen ratkaisuja ja tuoda niitä Suomen markkinoille. Vertailemme parhaita eurooppalaisia käytäntöjä ja jaamme kokemuksia pohjoismaisten sisaryhtiöidemme kanssa.

Yhtenä esimerkkinä ovat teolliset anturamuotit, jotka ovat paljon käytetty ja hyväksi havaittu ratkaisu muun muassa Norjassa. Silti kaikki kotimaiset toimijat eivät vielä ole tätä perustusmuotituksen tapaa löytäneet.

Suomessa on pitkät perinteet puu- ja vanerimuottien käytölle. Keräsimme muutaman hyvän syyn, miksi perustusten suunnittelijan ja rakentajan kannattaa kokeilla ensi kerralla toista vaihtoehtoa ja antaa mahdollisuus Recostal-anturamuoteille:

Jokaiselle kohteelle tehdään asennuskaavio

Muottierät tuotetaan asiakkaan tarpeen mukaan. Vastuuhenkilömme toimittaa Saksaan yhteistyökumppanillemme tarkat tiedot maapohjasta ja rakennettavasta kohteesta. Niiden perusteella jokaista toimitettua erää varten tehdään täydellinen asennuskaavio. Selkeillä ohjeilla esivalmistettujen muottien asennus onnistuu rakennusalan ammattilaiselta nopeasti ja helposti ilman erikoistyökaluja.

Valumuotin teko ja varastointi ei vie turhaa tilaa

Erityistä kiitosta työmaapäälliköiltä on saanut muottien toimitus ja varastointi. Ne tuodaan yhdessä kuormassa, tilaa säästävinä levykuormina lavoilla. Koko työmaa pysyy siistimpänä, eivätkä asennusvuoroa odottavat muotit vie turhaa tilaa usein valmiiksi ahtailla tonteilla.

Muoteista ei jää rakennusjätettä

Plussan puolella on myös materiaali. Metalliset valumuotit jäävät valun jälkeen paikalleen rakenteisiin. Niitä ei pureta pois eikä niistä synny jätettä. Perustuksiin jäänyt puuaines homehtuu ja voi aiheuttaa myöhemmissä vaiheissa ongelmia. Metallissa ei ole tätä riskiä.

Järjestelmä on itse-stabiloiva

Yleensä puu- ja vanerimuotit joudutaan tukemaan maatäytöllä tai muilla erillisillä tuilla. Teollisen muotin etu on, että sitä ei tarvitse tukea määrättyyn korkeuteen asti. Muotti siis kantaa "itse itsensä".

Kokonaisläpimeno lyhenee ja kustannukset laskevat

Recostal-muottien ehdoton etu on ajansäästö urakan eri vaiheissa, mikä laskee kokonaiskustannuksia. Anturoita voi käytännössä pystyttää samassa tahdissa, kun maapohjaa kaivetaan. Kun valumuotin teko ja muotitus tehdään koko talolle kerrallaan, ei myöskään raudoittajille tule turhia odotuspäiviä. Koska muotit jätetään paikalleen, voidaan myös vierus- ja sisätäyttö tehdä heti valun jälkeen.

Lue lisää tuotteen ominaisuuksista

Tiesitkö jo, että autamme HauConilla rakentamisen ammattilaisia anturamuotitusten suunnittelussa? Recostalin kyseessä ollen jokaiselle työmaalle tulee tuotteiden mukana myös valmis asennuskaavio.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerro projektistasi. Katsotaan yhdessä, miten perustusten teko saadaan sujuvaksi.

Jens Westin, jens.westin@haucon.fi, p. +358 (0) 40 532 1007

HauCon-Recosta

Palvelemme numerossa
0207 430 890