Polyfleecekalvo haastaa bitumikermin

Meillä on Suomessa pitkät perinteet bitumikermin käytölle. Nestekaasupolttimet ovat tuttu näky työmailla, kun betonisia perustuksia aletaan eristää. Jokainen rakennuksilla aikaa kuluttanut tietää, että maapaineseinän eristäminen sateessa, kovassa pakkasessa tai lumimyräkässä ei ole kovin kivaa hommaa. Ja aina välillä sääolosuhteet pakottavat muuttamaan aikatauluja. Nyt siihenkin on luvassa helpotusta.

Polyfleece

Perinteinen bitumikermi on saanut haastajan esiasennettavasta kalvosta. Saksalaisen Ankoxin markkinoille lanseeraama Polyfleece SX auraa tietä uusille tavoille eristää rakennusten perustuksia.

Polyfeece SX on uudenlainen eristyskalvo. Yksi parhaita puolia on, että sen asennus ei ole kiinni sääolosuhteista. Lisäksi asentaminen sujuu nopeasti. Työ onnistuu osaavilta rakennusmiehiltä ilman erikoisatyökaluja. Tämä tietää sitä, että urakan aikataulut eivät viivästy ainakaan tulityöluvilla varustetun porukan odottelun takia.

Polyfleece

Esiasennettavan kalvon vesitiiviyden varmistaa tiukka tartunta betoniin, jolloin vesi ei pääse kulkeutumaan eristeen alla. Tuotteella on myös yksi tärkeä ominaisuus, jota perinteisistä vedeneristyskalvoista ei löydy. Materiaali on ”itsekorjautuvaa” eli turpoava rakenne paikkaa jopa 100 mm2 reiän. Ihan joka paikkaan Polyfleecekään ei sovellu. Jos betonivalu tehdään osissa, niin silloin oikea valinta on edelleen jälkiasennettava vaihtoehto.

Polyfleece

Tuotetta on jo ehditty asentaa ensimmäiseen infrakohteeseen Suomessa. Porissa Destia Oy:n rakentama Porin Tahkoluodon satama BL-terminaali (4500 m2) on eristetty Polyfleecellä. Muissa Pohjoismaissa kokemuksia on tuotteen käytöstä runsaasti esim. infratunneleista. Kööpenhaminan metroon on asennettu kymmeniätuhansia neliöitä Polyfleeceä ja kokemukset ovat hyviä.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää vedenerityksestä.

Jaakko Hautaviita, projektimyynti

044 217 4384 tai jaakko.hautaviita@haucon.fi

Jaakko Hautaviitta

Palvelemme numerossa
0207 430 890