Vetotankoripustetut parvekkeet uudis- ja saneerauskohteissa

Rakennuksia kunnostettaessa rakennuksen asumismukavuudelle ja energiatehokkuudelle asetetaan yhä suurempia vaatimuksia. Nykyinen parveke on usein ongelma: se on huonokuntoinen, liian pieni tai aiheuttaa suuria lämpövuotoja rakennuksessa. Lisäksi nykyinen välipohja ei useinkaan sovellu suuren ja painavan parvekkeen ripustamiseen. Schöck on kehittänyt uuden älykkään ratkaisun tehokkaalla voimien jaolla, jolla voidaan toteuttaa suuremmatkin ulokkeet ilman, että nykyiseen kerrokseen kohdistuu lisärasitusta. Tulos: tilavat parvekkeet, joissa on lämpösillan katkaisu ja jotka voidaan asentaa nosturista muutamissa minuuteissa.

Schock-Isokorb

Vetotangoilla kannateltuille parvekkeille on nyt tarjolla järjestelmä, joka vähentää oleellisesti suunnittelu- ja työmaatyötä. Parvekelaatan ja vetotankojen kiinnitys- ja eristysjärjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että saneerausprojekteihin. Järjestelmä perustuu Schöck Isokorb® SK- ja RT-järjestelmään ja sitä voidaan käyttää useimpien valmisparvekkeiden yhteydessä. Haucon Finland Oy:n kautta saat myös tarvittavat vetotankotarvikkeet.

Vetotankojärjestelmän käyttö

Schöck Isokorb® -tekniikan ansiosta parvekkeen voimat jaetaan kahden kerroksen välillä. Tämä tarjoaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia parvekkeelle etenkin saneerauskohteissa, kun kuormat eivät muodostu liian suuriksi vanhaan kantavaan rakenteeseen nähden. Parvekkeet voidaan myös asentaa jälkikäteen, kun julkisivu on jo valmis.

Asennus:

  1. Schöck Isokorb® elemetti kiinnitetään uuteen valuun tai kemiallisella ankkurointimassalla esiporattuihin reikiin
  2. Elementin ja rungon välinen tila täytetään juotosbetonilla
  3. Parveke nostetaan paikalle ja kiinnitetään Schöck Isokorb® osaan
  4. Vetotangot asennetaan ja nostoketjut irroitetaan
  5. Parvekkeen korko tarkistetaan ja muu varustus kiinnitetään.
Schöck vetotankokiinnike 1 Schöck Isokorb® elemetti kiinnitetään uuteen valuun tai kemiallisella ankkurointimassalla esiporattuihin reikiin.
Schöck vetotankokiinnike 2 Elementin ja rungon välinen tila täytetään juotosbetonilla.
Schöck vetotankokiinnike 3 PArveke nostetaan paikalle ja kiinnitetään Schöck Isokorb® osaan.
Schöck vetotankokiinnike 4 Vetotangot asennetaan ja nostoketjut irroitetaan.
Schöck vetotankokiinnike 5 Parvekkeen korko tarkistetaan ja muu varustus kiinnitetään.

Parvekkeiden kiinnitys- ja eristysratkaisut

Schöck edustaa alan parasta osaamista kylmäsiltojen katkaisussa ja suorituskykyisintä huippua erilaisten ulokkeiden eristämisessä. Schöckiltä löydät sopivan ratkaisun kaikkien parvekejärjestelmien kiinnitykseen ja kylmä-siltojen eristämiseen. Jokainen rakennetapaus suunnitellaan ja mitoitetaan yksilöllisesti yhdessä rakennuttajien, arkkitehtien, rakenne- ja elementtisuunnittelijoiden sekä urakoitsijoiden kanssa, jotta lopullinen toteutus olisi paras mahdollinen.

Schöck Bauteile GmbH

  • Yli 50 vuoden kokemus alansa johtavana asiantuntijana kylmäsiltojen katkaisujen ja erilaisten ulokkeiden eristämisen ratkaisuissa
  • Ratkaisut kaikkien parvekejärjestelmien kiinnitykseen ja kylmäsiltojen eristämiseen
  • Rakenteet mitoitetaan yhteistyössä rakennuttajien, arkkitehtien, rakenne-ja elementtisuunnittelijoiden sekä urakoitsijan kanssa.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoa:
Parvekkeiden kiinnitys- ja eristysratkaisut

Lennart Söderström

Lennart Söderström
Schöck liiketoimintayksikön vastaava

Katso myös

Tuotteet

Parvekekannattimet ja -eristeet

Ratkaisut

Ratkaisut

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Palvelemme numerossa
0207 430 890