Betonielementtiparvekkeiden jälkiasennus

Schöck IDock® on betonielementtiparvekkeiden jälkiasennukseen tarkoitettu järjestelmä, jossa tuentatarve on yksi vuorokausi. Järjestelmä mahdollistaa parvekkeiden asentamisen jälkikäteen, esimerkiski tilanteissa jossa parveke olisi tiellä muun rakentamisen aikana. Schöck IDock® -järjestelmää voidaan myös käyttää tilanteissa, jossa parveke-elementti jostain syystä ei voida asentaa samaan aikaan rungon kanssa, kuten esimerkiksi valmistusviivästysten takia. Schöck IDock® voidaan käyttää erilaisten välipohjarakenteiden yhteydessä, kuten kuori- ja ontelolaatoissa. Järjestelmää käytetään myös esivalmistetuissa välipohjaratkaisuissa, kuten Luja-Superlaatassa.

Schöck idock jälkiasennettava parveke

Schöck IDock® -järjestelmällä betonielementtejä voidaan asentaa toimintavarman Schöck Isokorb® -teknologian avulla. Tämän uraauurtavan innovaation ansiosta runkorakennusvaihe ja elementtien asennus voidaan tehdä erikseen. Näin rakennus voidaan rakentaa melkein täysin valmiiksi ennen betonielementtien ankkuroimista. Elementtien jälkiasennus IDock®-järjestelmän avulla tuo rakennusprosessiin joustavuutta ja tehokkuutta sekä huomattavia säästöjä, koska tuentaa tarvitaan ainoastaan hyvin lyhyen ajan. Myös tuentatapa voidaan valita vapaasti alhaalta tukevana, seinän läpi tukevana tai jopa ripustustuentana.

Schöck IDock® muodostaa betonilattiaan kourut, joihin parvekkeet tai luhtikäytävät voidaan asentaa jälkikäteen. Elementtiparvekkeissa tai -luhtikäytävissä on sisäänrakennetut Schöck Isokorb® -elementit, ja rakennuskohteessa ne valetaan kiinni erityisellä valumassalla. Ulkolämpötilasta ja voimien muodostumisesta riippuen parvekkeiden ja luhtikäytävien täysi kuormituskapasiteetti saavutetaan 24 tunnin kuluttua.

Schöck IDock® -järjestelmän osat ja käyttö

Alla on esitetty Schöck IDock® -järjestelmän osat ja asennus. Vasemmalla näkyy valkoinen solumuovinen reunaelementti. Sen oikealla puolella näkyvät siniset valuvaraukset.

  1. Reunaelementti asennetaan reunamuottia vasten. Valuvaraukset asennetaan välipohjaraudoituksen päälle vasten reunamuottia ja kiinnitetään tukevasti.
  2. Välipohja valetaan ja tärytetään tarkasti
  3. Kun valu on kovettunut ja parvekkeita tullaan asentamaan, poistetaan valuvaraukset ja parvekkeet varustettuna Schöck Isokorb® -osilla työnnetään valuvarausten jättämiin koloihin
  4. Kolot valetaan umpeen erityisellä juotosbetonilla. Tuenta voidaan poistaa, kun juotosbetoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden, yleensä yhden vuorokauden sisällä.
Schöck idock asennus 1 Reunaelementti asennetaan reunamuottia vasten. Valuvaraukset asennetaan välipohjaraudoituksen päälle vasten reunamuottia ja kiinnitetään tukevasti.
Schöck idock asennus 2 Välipohja valetaan ja tärytetään tarkasti
Schöck idock asennus 3 Kun valu on kovettunut ja parvekkeita tullaan asentamaan, poistetaan valuvaraukset ja parvekkeet varustettuna Schöck Isokorb® -osilla työnnetään valuvarausten jättämiin koloihin
Schöck idock asennus 4 Kolot valetaan umpeen erityisellä juotosbetonilla. Tuenta voidaan poistaa, kun juotosbetoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden, yleensä yhden vuorokauden sisällä

Parvekkeiden kiinnitys- ja eristysratkaisut

Schöck edustaa alan parasta osaamista kylmäsiltojen katkaisussa ja suorituskykyisintä huippua erilaisten ulokkeiden eristämisessä. Schöckiltä löydät sopivan ratkaisun kaikkien parvekejärjestelmien kiinnitykseen ja kylmä-siltojen eristämiseen. Jokainen rakennetapaus suunnitellaan ja mitoitetaan yksilöllisesti yhdessä rakennuttajien, arkkitehtien, rakenne- ja elementtisuunnittelijoiden sekä urakoitsijoiden kanssa, jotta lopullinen toteutus olisi paras mahdollinen.

Schöck Bauteile GmbH

  • Yli 50 vuoden kokemus alansa johtavana asiantuntijana kylmäsiltojen katkaisujen ja erilaisten ulokkeiden eristämisen ratkaisuissa
  • Ratkaisut kaikkien parvekejärjestelmien kiinnitykseen ja kylmäsiltojen eristämiseen
  • Rakenteet mitoitetaan yhteistyössä rakennuttajien, arkkitehtien, rakenne-ja elementtisuunnittelijoiden sekä urakoitsijan kanssa.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoa:
Parvekkeiden kiinnitys- ja eristysratkaisut

Lennart Söderström

Lennart Söderström
Schöck liiketoimintayksikön vastaava

Katso myös

Tuotteet

Parvekekannattimet ja -eristeet

Ratkaisut

Ratkaisut

Ajankohtaista

Ajankohtaista

Palvelemme numerossa
0207 430 890