Sandwich-seinärakenteiden liittäminen


Schöck Isolink® on energiatehokas vaihtoehto perinteisille teräsansaille sandwich- ja elementtiseinien betonikuorten liittämiseen.

Isolink®-lämpöankkurit valmistetaan lasikuidusta, jonka lämmönjohtavuus on hyvin vähäinen. Siksi Schöck Isolink® on sertifioitu passiivitalokomponentiksi julkisivuankkurien tuoteryhmässä.

Artikkelin sisältö

1. Ratkaisu
2. Hyödyt
3. Tuotteet
4. Tiedostot
5. Ota yhteyttä

 

Metalliset julkisivuankkurit aiheuttavat nykyisillä julkisivuvaatimuksilla usein peräti puolet kokonaislämpöhäviöstä. Tätä lämpöhäviötä pyritään useimmiten kompensoimiseen paksun eristeen käytöllä. Schöck Isolink® ‑julkisivuankkurin kanssa ei tarvita ylikompensointia. Julkisivu voidaan sen lämmöneristysominaisuuksien ansiosta tehdä jopa 50 % ohuempana. Näin saavutetaan suurempi huoneala ja enemmän myytävää pinta-alaa.

Lasikuituraudoitteella on hyvin vähäinen lämmönjohtavuus. Tämä lämpöankkuri suojaa seinää tehokkaasti halkeilulta ja vaurioilta, sillä sen kimmokerroin on 60 000 N/mm2 ja sillä on valtava vetolujuus. Lisäksi Schöck Isolink® toimii kaksoisseinässä betonikuorten välisenä liittimenä ja välikkeenä. Se sopii sekä tuetuille että itsetukeville julkisivuille ja mahdollistaa laajamittaisten eristettyjen betonielementtien käyttämisen (jopa 6 x 12 m). Kompakti ja helposti asennettava elementti parantaa myös kustannustehokkuutta käytettäessä betonielementteinä valmistettuja osia.

Schöck Combar® koostuu lasikuituvahvistetusta vinyyliesterihartsista. Kun pyöreä sauva on kovettunut, se profiloidaan ja pinnoitetaan. Lopputuloksena syntyy ainutlaatuinen materiaali, jolla on poikkeuksellisen hyvät lämmöneristysominaisuudet. Combar®-materiaalin matala lämmönjohtavuus (λ = 0,7 W/mK) vähentää julkisivurakenteen kylmäsiltoja. Schöck Isolink® soveltuukin hyvin energiaa säästävään rakentamiseen, nyt ja tulevaisuudessa.


Asennus

Isolink järjestelmän ehkä suurin etu on asennusnopeus ja miten vaivatonta asennus on verrattuna perinteisiin ansaihin. Eristeen läpi joko esivalmistetaan reiät poraamalla tai työntämällä terävällä työkalulla lävitse tai sitten käytetään Schöckin kehittämää Screw It ruuvauspäätä. Screw it kiinnittyy jokaiseen vääntimeen ja ruuvaa isolinkin eristeen lävitse vaivattomasti. Isolinkin eristestoppari varmistaa, että isolink menee oikeaan syvyyteen ja pysyy paikoillaan valujen aikana.

Isolink asennusohje

Suunnitteluohjelmat

Suunnittelijat on otettu huomioon kun halutaan käyttää Isolink järjestelmää sandwich-elementissä. Tarjolla on Tekla-Komponentti joka laskee ja sijoittelee automaattisesti tarvittavat Isolink osat (suorat ja vino).

Me autamme mielellämme mitoituksessa ja teknisissä kysymyksissä.

Tekla Warehouse

Isolink plug-in


LIITTYVÄT TUOTTEETSchöck Isolink® C-SD Ankkuri

Lasikuitukomposiitista valmistettu sandwich-elementin ankkuri joka toimii myös välikkeenä. Suorat päädyt. SIs. syvyyden rajoitin 45 asteen kulma.

Tutustu

Schöck Isolink® C-ED Ankkuri

Lasikuitukomposiitista valmistettu sandwich-elementin ankkuri joka toimii myös välikkeenä. Suorat päädyt.

Tutustu

Schöck Isolink® C-EH Ankkuri

Lasikuitukomposiitista valmistettu sandwich-elementin ankkuri joka toimii myös välikkeenä. Viistetty pääty.

Tutustu


OTA YHTEYTTÄNiklas yhteistiedot

Niklas Jansson

Ins. AMK. Myyntipäällikkö, julkisivut

Palvelemme numerossa
0207 430 890