Kysyimme ja betonilattiaeksperttimme vastaavat – näin syntyy vahva ja kestävä lopputulos

Betonilattioiden urakointi suurissa kohteissa, esimerkkinä logistiikkakeskukset ja pysäköintitalot, on taitolaji. Onnistumiseen tarvitaan osaavaa suunnittelua, laadukkaita materiaaleja ja tarkkaa työn toteutusta. HauConilla Jaakko ”Jaska” Hautaviita ja Jens Westin tuntevat asiakkaiden tarpeet ja osaavat ehdottaa parhaat ratkaisut. Niiden avulla saadaan lattioihin halutut tekniset ominaisuudet. Kärkenä ovat kova kestävyys ja helppo ylläpidettävyys.

Voiko betonilattian teossa epäonnistua

Jaska Hautaviita on nähnyt uransa aikana lukuisia työmaita ja lattioita. Kysyimmekin ensin häneltä, voiko ja mikä voi mennä lattianteossa pieleen.

 - Kun ammattimiehet ovat asialla ja hankittu kunnon tarvikkeet, ei ongelmia pitäisi tulla. Kaikki tietysti lähtee betoniseoksesta ja kaadosta. Jokainen tietää, että lämpötila ja sääolosuhteet ovat Suomessa aina pieni epävarmuustekijä. Liian kuuma tai kylmä sää saattaa häiritä betonin kovettumisprosessia.

 - Jos sade pääsee piiskaamaan valun pinnan, tarvitaan tasoitusta. Välillä tulee vastaa myös kohteita, joissa kallistukset eivät ole sujuneet ihan nappiin. Silloin ongelmaa ratkaisemaan tarvitaan korjausmassaa, summaa Jaska.

Miten valita oikeat liikuntasaumat

Suurilla pinta-aloilla, kuten logistiikkahalleissa liikuntasaumat ovat välttämättömiä. Kaikki rakennukset elävät lämpötilavaihteluiden seurauksena ja liikuntasaumat mahdollistavat tietyn määrän liikettä, mikä estää halkeilun. Kysyimme Jens Westiniltä, mistä tietää sopivan tuotteen eri kohteisiin.

- Liikuntasaumojen valinta alkaa vastaamalla muutamaan kysymykseen kohteen koosta ja käyttötarkoituksesta, ts. altistuuko lattia säävaihteluille ja pääseekö vettä tai lunta pinnoille. Ennen päätöstä on tärkeää tietää, onko lattian tasaisuusluokitus korkea ja tuleeko lattialle erityisen raskasta painokuormaa. Samoin teollisuuskiinteistössä on merkitystä, eli käsitelläänkö tiloissa kemikaaleja.

- Voin luvata, että meillä on varastossa Suomen laajin valikoima erilaisia ratkaisuja. Oikea tuote löytyy joka lattiaan.

Jaska muistuttaa, että teräksisille liikuntasaumalaitteille on olemassa myös oiva vaihtoehto - valurajaaja - jos betonipinnalla ei ole rengasliikennettä.

Vinkit korjauskohteisiin

Valettavien uusien lattioiden lisäksi HauCon toimittaa myös saneerauskohteisiin sopivat ratkaisut, kuten korjaussaumat. Oikein asennettuna ne estävät lisävaurioiden syntymistä sekä pidentävät lattian käyttöikää.

- Homma sujuu nopeasti, kun tietää, mitä tekee. Tarvitaan timanttilaikka rälläkkään, jolla saadaan vanha sauma pois. Sen jälkeen vaihdetaan tilalle uudet pinta-asennettavat liikuntasaumat unohtamatta erikoislaasti, kuittaa Jens.

 

Jaska lisää, että HauConin lattiatasoitteet sopivat korjauskohteissa sekä ulko- että sisäkäyttöön.

Käytettävyyttä lisää, että ne ovat pinnoitettavissa hiertomassoilla ja epoksi-/uretaanipinnoitteilla.

 

- Ne kestävät hyvin säätilan vaihteluita ja luovat kulutusta kestävän sileän pinnan nopeasti ja vaivattomasti.

Betonilattian päälle kaadetaan notkea itsetasoittuva massa. Levitystä voi viimeistellä harjalla/lastalla. Plussaa on nopea kuivuminen. Lattiasta voi ajaa, vaikka metsäkoneella yli, vahvistaa Jaska.

 

- Nyt puhutaan betonilattioista, mutta hyvä muistaa, että korjausmassat eivät ole pelkästään lattiavaluihin. Hyvä esimerkki on joku kantava rakenne kuten pilari. Jos se ei ole täyttynytkään valussa, voidaan tilanne korjata R4-luokan korjausmassalla. Se tekee korjattavasta rakenteesta yhtä vahvan kuin jos se olisi yhtä valua.

Betonilattiaekspertiltä kaikki ratkaisut, tarvittaessa nopeastikin

Olipa kyseessä uusi kohde tai korjaus, meiltä kannattaa kysyä vinkkejä ja tarjousta. Tunnemme tuotteet kaikkiin betonilattian työvaiheisiin.

 

Työsaumaraudoitteet

Lävistysraudoitteet

Liikuntasaumat
Valurajaajat

Raudoitusvälikkeet

Vesi- ja radoneristys

Korjausmassat- ja tasoitteet

Pölysidonta-aineet

Jälkihoitoaineet

Jens ja jaska verkkosivut

Palvelemme numerossa
0207 430 890