Kolme vuotta vuoristoradassa

Read this blog in English

Tai siltä on välillä vaikuttanut – useimmat yrittäjät ja rakennusalan toimijat tunnistavat tilanteen. Kolme vuotta sitten maaliskuussa 2020 pandemia mullisti työelämän käytännöt toimialasta riippumatta. Meillä HauConilla se merkitsi markkinoiden ja ennusteiden tiukkaa uudelleenarviointia. Teimme hallittuja korjausliikkeitä ja muutimme toimintatapoja poikkeustilanteeseen sopiviksi. Selvisimme hankalasta vuodesta kokonaisuus huomioon ottaen hyvin.

Vuonna 2021 panostimme rekrytointiin, viestintään ja tuotemarkkinointiin hyvin tuloksin. Liikevaihtomme kasvoi ja pääsimme aloittamaan viime vuoden hyvässä vauhdissa.

Helmikuussa 2022 tuli jälleen uusi jyrkkä käännös radalla, kun tilanne teräksen maailmanmarkkinoilla muuttui Venäjän aloittaman hyökkäyssodan myötä. Ukraina on perinteisesti ollut tärkeä teräksen tuottaja. Raaka-ainevirrat tyrehtyivät hetkellisesti ja Baltian sekä keskieurooppalaiset tuotevalmistajamme joutuivat etsimään korvaavia toimittajia. Maalis-huhtikuun jälkeen tilanne tasaantui ja erikoistuotteiden toimitukset Suomeen jatkuivat normaalisti.

 

Mikkelänkalliossa tavataan

Espoon Kauklahdessa sijainneet tilamme olivat käymässä pieniksi ja alue kaavoitettu uudelleen. Viime kesäksi aikataulutettu muutto arvelutti etukäteen, mutta kaikki sujui heinäkuussa hyvin. Noutovarastomme palveli asiakkaita koko muuttoviikon ajan normaaliin tapaan.

Mikkelänkallion varastossamme on nyt entistä enemmän tilaa hyllytuotteille. Olemme myös laajentamassa betonirakentamisen pientuotteiden valikoimaamme. Varastovastaavamme varmistavat, että toimitukset saadaan nopeasti perille, tarvittaessa jo saman päivän aikana pääkaupunkiseudulla.

Olemme vahvasti panostaneet myös tuoteosasuunnitteluun. Meiltä sekä Timo Hiitola että Niklas Jansson tukevat rakennesuunnittelijoita jo kohteen alkuvaiheen mitoituksessa ja tuovat erilaiset toteutusvaihtoehdot vertailtavaksi.

 

Pohjoismainen kumppanuus tuo lisäarvoa

Tapaamme säännöllisesti HauConin kollegoitamme muista Pohjoismaista ja jaamme tietoa rakennusprojekteista ja käytännöistä. Sekä Tanskan että Norjan kollegoillamme on betonirakentamisen erikoistuotteisiin liittyen runsaasti kokemusta myös suurista infrarakentamisen kohteista kuten tunnelit, satama- ja siltarakenteet. Kerromme mielellämme niistäkin lisää.

Tämänkin vuoden lopussa voi moni asia olla toisin, kuin vielä tammikuussa olen luullut. Asuntokohteiden aloituspäätöksiä lykätään, mutta suhdannekäännöksen syvyys ja kesto jää nähtäväksi. Rakennusalan suhdannesyklit ovat viime vuosina lyhentyneet ja talouden ulkopuoliset tekijät, kuten esimerkiksi pandemia tai sota tekee ennustamisesta haasteellista. Olen silti luottavaisella mielellä.

Parin viime vuoden aikana olemme saaneet valikoimiimme uusia rakennejärjestelmiä ja tuotteita, olleet mukana lukuisissa mielenkiintoisissa kohteissa ja solmineet vahvoja kumppanuuksia. Tämä on näkynyt HauConin liiketoiminnan kasvuna. Iso kiitos onnistumisesta ajoittain haastavinakin aikoina kuuluu koko henkilöstöllemme ja asiakkaillemme.

 

Björn Lindgren
050 552 1455
bl@haucon.fi

Read this blog in English

Björnlindgren2

Palvelemme numerossa
0207 430 890