Two Rowing Finns keräsi 100 000 euroa Itämeren suojeluun

Two rowing finns tavoitteessaan

Atlantin yli soutajat pääsivät tavoitteeseensa.

Olimme joulukuussa saattamassa Markus Mustelia ja John "Jolle" Blässaria matkaan Gomeralta kohti Karibiaa. He tekivät huikean suorituksen ja soutivat Atlantin yli 41 päivässä. Kaksikko saapui Antigualle hyvissä voimissa 21.1.2022. Kokeneet valtameripurjehtijat olivat ylittäneet Atlantin purjeilla monta kertaa, mutta nyt he ylittivät valtameren ensimmäistä kertaa lihasvoimalla. Hienolla tuloksella - he voittivat oman parisoutuluokkansa.

Kaikki Atlantic Challenge -soutukilpailuun osallistuneet veneet nimesivät hyväntekeväisyyskohteen, johon soutivat rahaa, ja Markuksen ja Jollen kohteeksi valikoitui itsestään selvästi Itämeri.

Soutajien tavoitteena oli kerätä 100 000 euroa Itämeren suojeluun, ja summa saatiin kokoon muutama päivä sitten. Rahat ohjataan Itämeren suojelutyöhön John Nurmisen säätiön ja Pidä saaristo siistinä ry:n kautta. 

Toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt, John Nurmisen säätiö:

- Olemme iloisia siitä, että Two Rowing Finns halusivat olla mukanamme auttamassa   pelastamaan Itämeren ja sen perinnön myös tuleville sukupolville. Lahjoituksen avulla voimme jatkaa konkreettisia ja tehokkaita hankkeita Itämeren rehevöitymisen vähentämiseksi.

Rahaa ainutlaatuiseen Itämeri-projektiin lahjoitti lähes 1200 eri toimijaa, joukossa sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä.

- Kiitämme lämpimästi kaikki yhteistyökumppaneitamme, jotka halusivat kanssamme auttaa Itämerta säilymään kaikkien meidän lapsillemme ja lapsenlapsillemme, toteavat Markus ja Jolle yhdessä.

Kuvassa soutajien lisäksi ovat John Nurmisen Annamari Arrakoski-Enghardt sekä Pidä saaristo siistinä ry:n Aija Kaski.

Palvelemme numerossa
0207 430 890