Team Haucon purjehtimassa Kroatiassa

Hauconin porukka kävi syys-lokakuun vaihteessa Team Building -matkalla Kroatiassa. Helsinki-Vantaan lentokentällä saimme vasta tietää kohteemme, ja vielä laskeuduttuamme lauantai-aamupäivällä Splitiin, emme tienneet mitä tuleman pitäisi. Ainoastaan toimitusjohtaja Björn Lindgren myhäili tyytyväisenä lentokentällä, jossa meitä odotti tilataksi. Matka kaupunkiin päin kulki yllättävän pieniä teitä pitkin, kunnes käännyimme rantaan päin. Silloin porukalle valkeni; odotettavissa oli merellistä toimintaa! Ja näinhän siinä kävi, että lähdimme purjehtimaan neljäksi päiväksi Splitin saaristoon. Koska suurin osa porukasta ovat viettäneet paljon aikaa merellä, niin tämähän sopi meille todella hyvin.

Purjeveneeksi oli valikoitunut More 55 tyyppinen, joka oli 16,5 metriä pitkä. Vene on charterpurjehdukseen suunniteltu, mutta yllättävän nopea ja kilpahenkinen. Oli oikea nautinto päästä kunnon myötätuulessa 12-14 solmun nopeuksiin, ja tämä ilman mainittavaa aallokkoa. Nukkumaan mahtuu 10 henkeä viidessä hytissä, ja meitä kuljetti ruotsalainen kippari Fredrik ja hänen gastinaan ja veneen kokkina Fredrik, jota hyvin nopeasti ristittiin Kock-Fredrikiksi, jotta voisimme erottaa heidät toisistaan nimien perusteella. Kippari-Fredrik oli erittäin ammattitaitoinen ja koko porukka pääsi tekemään kaikkia niitä asioita, jotka liittyvät purjeveneen kuljettamiseen nopeasti, mutta turvallisesti perille. Kock-Fredrik taas loihti mitä ihanimpia ruoka-annoksia sekä purjehdittaessa että luonnon satamissa. Iltaisin tosin rantauduimme satamiin, jossa Adrianmeren saaliit ja mantereen liha- ja kasvisvaihtoehdot maistuivat erinomaisesti. Ehdittiin jopa käydä viinimaistajaisissa Rokis-nimisellä viinitilalla. Samassa paikassa, korkealla Vis-saaren tasangolla, syötiin maittava useita tunteja haudutettua lihapataa.

Purjehduksen aikana pääsimme vielä paremmin tutustumaan toisiimme ja rakentamaan entistä parempaa yhteistyötä ja kehittämistä. Oli helppoa ventiloida ideoita ja keskustella toimintatavoista, kun ympäristö ja puitteet olivat niin hienot. Se, että hetkeksi voi irtautua toimiston vakiokuvioista, edesauttaa ajatusten ja ideoiden syntyä ja niiden kehittämistä yhdessä. Ja se, että varsinainen yhdessä tekeminen liittyi meidän kaikkien eteenpäin pääsemiseen purjehtimisen muodossa, ilman sen kummempia leikkejä ja harjoituksia, antoi meille kaikille erittäin hyvät eväät jatkaa varsinaista työtä toimistolla ja asiakkaiden kanssa. Jokainen sai uutta virtaa tästä pitkään. 

Kroatia
Kroatia
Kroatia
Kroatia
Kroatia
Kroatia

Palvelemme numerossa
0207 430 890