Kevyt, pehmeä ja helposti kuljetettava ontelokuitutäytteinen termopeite / talvimatto / pakkasmatto. Termopeitteen eristävyys on erittäin korkea ainutlaatuisen ontelokuitutäytteen ansiosta.

Pakkasmatto on valmistettu ympäristöystävällisestä ja myrkyttömästä materiaalista. Päällinen on karhennettua vettähylkivää polyeteenikalvoa. Sisäpuolinen materiaali on Polywool® ontelokuitutäytettä joka ei ime vettä (absorptio max. 2%). Peitteen kuivattaminen onnistuu helposti ripustamalla. 

Talviaikaan on työmaalla välttämätöntä suojata maaperä ja materiaalit jäätymiseltä. Maaperä sekä maata vasten olevat materiaalit on helppo suojata jäätymiseltä HauCon termopeitteen avulla. Kun maanpinta tai suojattava materiaali peitetään matoilla, ylöspäin nouseva lämpö ei karkaa ja matot suojaavat rakenteen jäätymiseltä. Pakkanen voi kuitenkin päästä maton alle sivuilta, joten maton tulee kattaa alue, joka ylittää suojattavan alan 0,6–1,2 metrillä.

Pehmeä peite muotoutuu alustan epätasaisuuden mukaan muodostaen tehokkaan eristävyyden. 

Saatavilla myös logistiikkaan eurolavoille tarkoitettu lämpöpeite, suojaa esimerkiksi lääkekuljetuksia.

Tuotekoodi Nimi Pak. Lavalla paksuus Lisää tarjouspyyntöön
118003 Termopeite 1,35 x 3,0 m 1 kpl 40 kpl 50 mm
pak
Lisää
Lisätty  tarjouspyyntöön!
Koriin lisäys epäonnistui.

Katso myös

Peltimuotti Recostal

Yksinkertainen ja paikanpäällä nopeasti asennettava anturamuotti. Erinomainen ratkaisu perustustöihin talvella.

Tutustu tuotteeseen

HauCon lumennostopeite / lumikassi

Raskaaseen käyttöön soveltuva lumennostopeite / lumikassi, lumen poistoon ja sääsuojaksi. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

Roudansulatusmatto

Roudansulatusmatto / Lämpömatto on tarkoitettu nopeuttamaan ja helpottamaan sulatus- ja lämmitystöitä eri käyttöalueilla. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

Betoninkovetuskaapeli

Lämpökaapeli / betoninkovetuskaapeli on tarkoitettu betonin kovettamiseen, kuivaamiseen, sekä lämmittämiseen. Järjestelmä nopeuttaa betonin kovettumista, mahdollistaen nopeamman muotin purun. CE-merkitty.

Tutustu tuotteeseen

Hyödyt:

 • Karhennettu pintamateriaali estää tehokkaasti liukastumista!
 • Korkea eristävyys Polywool® ontelokuitutäytteen ansiosta
 • Termopeitettä voidaan uudelleenkäyttää kerta toisensa jälkeen
 • Pintamateriaali on helposti korjattavissa teipillä mahdollisen vaurion sattuessa
 • Pitkä käyttöikä
 • Ympäristötstävällinen materiaali
 • Vettä hylkivä ja erittäin helppo kuivattaa
 • Kevyt ja helppo kuljettaa, pakkautuu erittäin pieneen tilaan
 • Pehmeä, muovautuu pinnan muotoon
 • Eristemateriaali on kiinnitetty useasta kohdasta pintamateriaaliin, ei pakkaannu

Käyttökohteet:

Tasaiset pinnat

Tasaisia pintoja suojattaessa on mattojen paikallaan pitämiseksi yksinkertaisinta käyttää esimerkiksi lautoja tai tiiliä painona. Painoa tulee olla niin paljon, että matot pysyvät tukevasti paikallaan tuulellakin, mutta samalla pitää huolehtia siitä, etteivät matot painu kasaan enemmän kuin on välttämätöntä. Termopeitteen painuessa kasaan eristyskyky heikkenee. Päällysteen karhea pinta luo kitkaa, jonka ansiosta matot pysyvät yhdessä ja paikallaan. Isompia aloja peitettäessä termopeitteet tulee asetella noin 10–20 cm limittäin, jotta ne pysyvät paremmin yhdessä.

Ulkonevat rakenteet

Ulkonevat rakenteet, kuten anturat tai pilarit, suojataan käärimällä termopeite suojattavan kohteen ympärille ja kiinnittämällä se esimerkiksi teipillä, köydellä tai vastaavalla, jotta matot pysyvät paikallaan. Teipin käyttö edellyttää, että maton pinta on kuiva. Teipin pitää soveltua alhaisessa lämpötilassa käytettäväksi.

Maaperän ja materiaalien jäätymis- ja routasuojaus

Talviaikaan on työmaalla välttämätöntä suojata maaperä ja materiaalit jäätymiseltä. Maaperä sekä maata vasten olevat materiaalit on helppo suojata jäätymiseltä HauCon termopeitteen avulla. Kun maanpinta tai suojattava materiaali peitetään matoilla, ylöspäin nouseva lämpö ei karkaa ja matot suojaavat rakenteen jäätymiseltä. Pakkanen voi kuitenkin päästä maton alle sivuilta, joten maton tulee kattaa alue, joka ylittää suojattavan alan 0,6–1,2 metrillä.

Betonin ja laastin kovettumiselle suotuisien olosuhteiden varmistaminen

Talvisin betonin ja laastin suojaus on tarpeen, kun vuorokauden keskilämpötila on alle +5 °C. Betonin ja laastin tasaisen ja optimaalisen kovettumisen varmistamiseksi kohde tulee peittää mahdollisimman pian. Pikainen suojaus estää liian nopean jäähtymisen ja kosteuden haihtumisen. Kovettuminen vaatii aikaa, joten valettu betoni tulee muottien poistamisen jälkeen suojata jos lämpötila on alhainen. Betonin kovettumisen aikana kehittyvä lämpö riittää usein pitämään kovettumisprosessin käynnissä, jos pinta peitetään termomatolla. Betonin ja laastin kovettumiselle sopiva lämpötila on 15–20 °C.

Rakennuksen aukkojen tilapäinen peittäminen

HauCon Termomatto on fiksu ratkaisu, kun rakennusaikana on tarpeen peittää erilaisia rakennuksen aukkoja tilapäisesti. Tällaisia aukkoja ovat esimerkiksi ikkuna-aukot tai ulkoseinien tavaransiirtoaukot peruskorjauskohteessa. Yksinkertaisinta on peittää aukko pakkasmatolla ja tukea maton reunat tiiviisti rakennetta vastaan laudoilla tai muulla vastaavalla.

Mitat

 • Leveys: 1,35 metriä
 • Pituus: 3 tai 5 metriä
 • Korkeus: n. 50 mm (ei-pakattuna)
 • Paino / matto: 2,5 kg. (3 metriä / matto)
 • Paino / m²: 620 g/m²

Materiaalit

 • Pintamateriaali: Liukastumisen estävä, alumiininvärinen polyetyleeni (LDPE 90 MY ja
 • GUR)
 • Eristys: POLYWOOL® 450 g/m². Kierteinen, ontto kuitu.

Eristys

 • Λ = 0,055 W/mK
 • Lämmönvastus: 0,99 m²K/W
 • U-arvo (Lämmönläpäisykerroin): 1,01 W/m²K

Ympäristö

Talvimatto on 100% myrkytön ja pölytön. Voidaan kierrättää muovijätteiden tai poltettavien jätteiden kanssa.

Kosteus

Matto hylkii vettä (absorptio maks. 2%), mutta se ei kuitenkaan saa seistä vedessä. Jos matto kastuu, se nostetaan pois vedestä kuivumaan ja veden annetaan valua pois. Kuivumisen jälkeen matto on uudenveroinen. Vesi ei muuta eristyskykyä eikä vahingoita mattoa.

Sijoittaminen ja peitetty alue

Vaikka eristys on kiinnitetty maton reunaan, suositellaan. että pakkaselta suojaamiseksi matot asetetaan n. 10 cm limityksellä.

Peitetty alue ilman limitystä:

 • 3 m talvimatto: 4,05 m²
 • Kuormalava / 50 kpl: 202,5 m²

Korjaus

Jos maton ulkopinta on rikki, matto nostetaan kuivumaan ja ulkopinta korjataan teippaamalla. Tämän jälkeen mattoa voidaan ottaa taas käyttöön täydellä eristyskyvyllä.

CE-merkintä

Tuote ei ole harmonisoidun eurooppalaisen standardin alainen eikä sitä CE-merkintä 1. heinäkuuta 2013 rakennustuoteasetuksen pohjalta.

Tutustu tuotteisiin katalogissamme!

Lataa katalogi

Palvelemme numerossa
0207 430 890