HauCon vahvistaa joukkojaan

Jonas Heikkilä on HauConin kehityspäälikkö ja suunnittelijatuki. Jonas on uusin tulokas HauCon Suomen tiimiin. Hän aloittaa työt 1.7.2019, joten työnkuva muotoutuu tarkemmin tulevan vuoden aikana. Jonas vastaa teknisestä erityisosaamisesta ja tuesta HauConin myyjille, suunnittelijoille ja tietenkin myös asiakkaille.

Päivittäisiin työtehtäviini kuuluu mm. 

  • HauConin myyjien avustaminen vaativissa teknisissä kysymyksissä
  • Kehittää HauConin tuotevalikoimaa, markkinakatsauksia ja vertailla kilpailevia tuotteita
  • Yhteydenpito suunnittelijoihin ja tuotetoimittajiin
  • Vastata siitä, että tuotteet täyttävät Suomen normit ja vaatimukset, sekä että vaadittavat dokumentaatiot löytyvät
  • Ylläpitää teknistä suunnittelijatukea mm. 3D malleilla, prodlib-kirjastolla ja CAD-malleilla
  • Järjestää esittely- ja koulutustilaisuuksia suunnittelijoille

”Pidän erityisen paljon siitä, että saan oppia uutta joka päivä. Arvostan myös sitä, että jokainen työpäivä on erilainen. Erilaiset haasteet ja tekniset pulmat motivoivat minua kehittymään. HauConilla saan työskennellä niin monen eri tuotteen ja tuoteryhmän kanssa, että uutta opittavaa on koko ajan. Pidän myös itsenäisyydestä ja siitä, että saan suunnitella omat työpäiväni ja vastaan omasta työstäni. Arvostan myös sitä, että saan työskennellä niin myyjien, tuotetoimittajien, suunnittelijoiden kuin asiakkaiden kanssa. Pääsen näkemään ja ymmärtämään kaikkien osapuolien näkökulmaa ja intressejä rakennusalalla.”

Koulutukseltaan Jonas on rakennustekniikan diplomi-insinööri, Aalto-yliopistolta. Ammatiltaan kehityspäällikkö ja lisäksi hän antaa suunnittelutukea. Aikaisempaa työkokemusta noin kahdeksan vuotta löytyy suunnittelutoimistolta Helsingistä ja Tukholmasta. Työtehtäviin kuului vaativien betonirakenteiden rakennesuunnittelua ja projektipäällikön tehtävät. Tukholmassa Jonas toimi rakennesuunnittelijana, teknisenä vastaavana, sekä projektipäällikkönä suurissa infra-hankkeissa. Ruotsissa hän oppi keskustelukulttuurin tärkeyden, sai erittäin arvokasta kokemusta paikallisesta työkulttuurista ja johtamisesta. 

Jonaksen erityisosaamista ovat vaativat betonirakenteet, jännitetyt betonirakenteet, toimistorakennukset, kuormansiirtolaatat, pysäköintilaitokset, pihakannet, sillat, infrarakenteet, rakennesuunnittelu ja projektinjohtaminen.

”Olen rakennustekniikan diplomi-insinööri kotoisin Suomen kauneimmasta pikkukaupungista, Porvoosta. Nuoruuteni kuului mm. meripartiolaisuus ja purjehdus Sjöscoutkåren Frybytarna kanssa. Innostus merta kohtaan säilyi ja suoritin varusmiespalvelukseni laivastossa Upinniemessä. Opiskelin Aalto-yliopistossa ja opiskeluaikanani olin aktiivinen ruotsinkielisissä osakunnissa Teknologföreningen ja Östra Finlands Nation. Osakunnista jäi ikimuistoiset muistot ja kokemukset. Luonteeltani olen erittäin tiedonhaluinen ja analyyttinen. Olen saanut positiivista palautetta mm. järjestelmällisyydestäni ja luotettavuudestani.”

Vapaa-ajan Jonas viettää Thainyrkkeilyn parissa. Monipuolinen liikunta kuten uinti, juoksu ja kuntosali kuuluvat myös harrastuksiin. Jonas pitää erityisen paljon lukemisesta, mm. fantasiakirjallisuudesta ja dekkareista. Kesäisiin harrastuksiin kuuluu mm. mökkeily Porvoon saaristossa. Jonaksen haaveena on hankkia oma purjevene ja aloittaa purjehdus uudelleen. 

Jonas Heikkilä

Palvelemme numerossa
0207 430 890